Vörösboros körte

Vörösboros körte

Mindenképpen használja a fűszereket, akkor is ha nem szereti őket – teljesebb és intenzívebb lesz tőlük az étel íze.

Hozzávalók

400 ml testes vörösbor

1 teáskanál cukor

2 körte

fűszerek (fahéj, szegfűszeg)

Elkészítés

 

1. Forralja össze a vörösbort és a cukrot. A körtét hámozza meg, vágja félbe és távolítsa el a magházát.

Megnézem az indukciós főzőlapokat

2. Tegye a felezett körtéket a borral egy SousVide tasakba, fűszerezze meg ízlés szerint és zárja le a tasakot.

3. Tegye a tasakot a sütőbe a 3. polcszintre, és szuvidolja 15 percen át 95 °C -on.

Megnézem a SteamPro gőzsütőket

4. Tálalja angol (vanília) krémmel, ami tökéletesen illik ehhez a desszerthez.

  • Lime mousse málna szósszal
  • Csokoládés rolád
  • Crème Brûlée

    A csodálatos crème brûlée – csavarjon egyet a klasszikus recepten. Használjon levendulát, kakaót vagy fahéjat az ízesítéshez.