Vörösboros körte

Vörösboros körte

Mindenképpen használja a fűszereket, akkor is ha nem szereti őket – teljesebb és intenzívebb lesz tőlük az étel íze.

Hozzávalók

·         400 ml testes vörösbor

·         1 teáskanál cukor

·         2 körte

·         fűszerek (fahéj, szegfűszeg)

Elkészítés

 

4 főre

1. Forralja össze a vörösbort és a cukrot. A körtét hámozza meg, vágja félbe és távolítsa el a magházát. Tegye a felezett körtéket a borral egy SousVide tasakba, fűszerezze meg ízlés szerint és zárja le a tasakot.

2. Tegye a tasakot a sütőbe a 3. polcszintre, és szuvidolja 15 percen át 95 °C -on.

Tálalja angol (vanília) krémmel, ami tökéletesen illik ehhez a desszerthez.

  • Lime mousse málna szósszal

    Az intenzív ízű málnaszósz és az édes lágy mousse tökéletes páros alkot. Ráadásul gyönyörűen néznek ki együtt.

  • Csokoládés rolád

    A gazdag csokoládés sütemény méltó lezárása bármilyen kifinomult menüsornak.

  • Crème Brûlée

    A csodálatos crème brûlée – csavarjon egyet a klasszikus recepten. Használjon levendulát, kakaót vagy fahéjat az ízesítéshez.