Csokoládés rolád

Csokoládés rolád

Csokoládés rolád

A gazdag csokoládés sütemény méltó lezárása bármilyen kifinomult menüsornak.

Hozzávalók

200 g csokoládé

6 tojás

1 csipet só

60 g porcukor

1 csomag vaníliás cukor

160 g cukor

250 g lágy vaj

100 g liszt

40 g kukoricadara

300 g fehér csokoládé

50 g vaj

3 evőkanál cseresznyepálinka

125 g tortabevonó

Elkészítés

 

1. Olvassza fel a csokoládét és válassza szét a tojásokat. A tojásfehérjét verje fel egy csipet sóval. Adja hozzá a porcukrot és addig keverje, amíg fényes lesz a hab.

2. Keverje össze a tojássárgáját vaníliás cukorral és a lágy vajjal. A lisztet és a kukoricadarát szitálja át, és adja a tojásos keverékhez. Ossza két részre a tésztát.

3. Az egyik feléhez adja hozzá az olvasztott csokoládét. A felvert tojásfehérjét, egyenlően elosztva, óvatosan keverje a tésztákba.

4. Egy tepsit béleljen ki sütőpapírral, és egyenletes oszlassa el rajta a világos színű tésztát. Süsse 8 percig Nedves hőlégkeverés  programon, 160 °C -on, a 2-es polcszinten.

5. Öntse rá a sötét színű tésztát az enyhén megsült világos színű tésztára, és óvatosan simítsa rá. Süsse további 12-13 percig.

6. Ha megsült, azonnal vegye ki a tepsiből a tésztát és tegye egy tiszta konyharuhára. Finoman tekerje fel, és hagyja kihűlni.

7. Olvassza fel a fehér csokoládét a vajjal és keverje bele a cseresznyepálinkát. A kihűlt tésztát tekerje ki és kenje meg a krémmel, majd tekerje vissza. A felolvasztott tortabevonóval kenje be egyenletesen, és tegye hűvös helyre, hogy megdermedjen.

Tálalás előtt díszítse friss cseresznyével és aprított dióval megszórt vaníliakrémmel.

 

  • Lime mousse málna szósszal
  • Vörösboros körte
  • Crème Brûlée

    A csodálatos crème brûlée – csavarjon egyet a klasszikus recepten. Használjon levendulát, kakaót vagy fahéjat az ízesítéshez.