Crème Brûlée

Crème Brûlée

A csodálatos crème brûlée – csavarjon egyet a klasszikus recepten. Használjon levendulát, kakaót vagy fahéjat az ízesítéshez.

Hozzávalók

·         7 tojássárgája

·         100 g cukor

·         200 ml tej

·         300 ml tejszín

·         1 vaníliarúd

Elkészítés

 

Elkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 40 perc

8 főre

1. Keverje ki alaposan a tojássárgákat a cukorral. A tejet es a tejszínt öntse egy lábosba. Vágja ketté hosszában a vaníliarúdat, és kaparja ki a magjait. A magokat es a rudat is dobja a lábosba. Forralja fel, es hagyja főni 10 percig.

2. Szedje ki a vaníliarúdat, a tejes/tejszínes folyadékot pedig keverje lassan a tojásos mixhez. Ügyeljen arra, hogy ne legyen levegős az elegy (ne legyen buborékos keverés közben). Kevergesse óvatosan egy habverővel, de csak nagyon finoman.

3. Öntse szét a keveréket 8 kis tűzálló tálkába, és a tálkákat tegye a sütőrácsra.

4. Tolja be a sütőbe a 2. polcszintre, és süsse Interval programon 95° C-on, 50 percig. Amikor elkészült, hagyja kicsit hűlni a brulee-t.

 

Tálalás

Szórjon cukrot a tetejére és karamellizálja egy konyhai láng pisztollyal. Tálalja azonnal.

 Séf tipp:

A karamellizáló pisztollyal könnyedén megolvaszthatja a cukrot, de óvatosan bánjon vele, ha még nem használta. Először próbálja ki egy kis tál joghurton a pisztoly használatát.

  • Csokoládés rolád

    A gazdag csokoládés sütemény méltó lezárása bármilyen kifinomult menüsornak.

  • Lime mousse málna szósszal

    Az intenzív ízű málnaszósz és az édes lágy mousse tökéletes páros alkot. Ráadásul gyönyörűen néznek ki együtt.

  • Vörösboros körte

    Mindenképpen használja a fűszereket, akkor is ha nem szereti őket – teljesebb és intenzívebb lesz tőlük az étel íze.