Crème Brûlée
Crème Brûlée
A csodálatos crème brûlée – csavarjon egyet a klasszikus recepten. Használjon levendulát, kakaót vagy fahéjat az ízesítéshez.
Hozzávalók
7 tojássárgája
100 g cukor
200 ml tej
300 ml tejszín
1 vaníliarúd
Elkészítés
Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 40 perc
8 főre
1. Keverje ki alaposan a tojássárgákat a cukorral. A tejet es a tejszínt öntse egy lábosba. Vágja ketté hosszában a vaníliarúdat, és kaparja ki a magjait. A magokat es a rudat is dobja a lábosba. Forralja fel, es hagyja főni 10 percig.
2. Szedje ki a vaníliarúdat, a tejes/tejszínes folyadékot pedig keverje lassan a tojásos mixhez. Ügyeljen arra, hogy ne legyen levegős az elegy (ne legyen buborékos keverés közben). Kevergesse óvatosan egy habverővel, de csak nagyon finoman.
3. Öntse szét a keveréket 8 kis tűzálló tálkába, és a tálkákat tegye a sütőrácsra.
4. Tolja be a sütőbe a 2. polcszintre, és süsse Interval programon 95° C-on, 50 percig. Amikor elkészült, hagyja kicsit hűlni a brulee-t.
Tálalás
Szórjon cukrot a tetejére és karamellizálja egy konyhai láng pisztollyal. Tálalja azonnal.
Séf tipp:
A karamellizáló pisztollyal könnyedén megolvaszthatja a cukrot, de óvatosan bánjon vele, ha még nem használta. Először próbálja ki egy kis tál joghurton a pisztoly használatát.