Sertéssült

Sertéssült

A sült sertéskaraj lélegzetelállítóan finom lehet. Tökéletes fogás a vasárnapi családi ebédre vagy egy nagyobb vacsora partira is. Soha nem volt még ennyire egyszerű felejthetetlenül finom sertéssültet készíteni! Kövesse lépésről lépésre a receptet.

Hozzávalók

·         kb. 2 kg csontos sertéskaraj

·         olívaolaj

·         só, bors

·         1 citrom

Elkészítés

 

Előkészítési idő: 5 perc

Sütési idő: kb. 80-110 perc, és 30 perc pihentetés

1. Kenje be a sertéshúst olívaolajjal, ízesítse sóval, borssal, citromhéjjal.

2. A sütő kezelőfelületén állítsa be a Hús és hal - Hús –Sertéshús- Sült- Maghőmérő –Közepesen átsütve programot, és szúrjon egy maghőmérőt a hús közepébe.

3. Vagy szúrja a sütőhöz tartozó maghőmérőt a húsba, a másik végét pedig dugja be a keretben található csatlakozóba. A tepsit tegye a sütőbe, és állítsa be a maghőmérőt 68-86 °C közötti hőmérsékletre attól függően, hogy mennyire akarja átsütni és megpirítani a húst.

Séf tipp: Ha maghőmérőt használ, bármilyen méretű és vastagságú húst süthet. A sütő a megadott maghőmérséklet alapján fogja tökéletesre sütni a húst

  • Vegán burger

    Még a húsimádók is elismerik majd, hogy ez a hamburger ellenállhatatlanul finom.

  • Vasárnapi sült

    Legyen a vasárnap a legfinomabb nap a héten. Ez egy igazi családi ünnepi étel.

  • Csodás csendes-óceáni cézár saláta

    Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.