Sertéssült
Sertéssült
A sült sertéskaraj lélegzetelállítóan finom lehet. Tökéletes fogás a vasárnapi családi ebédre vagy egy nagyobb vacsora partira is. Soha nem volt még ennyire egyszerű felejthetetlenül finom sertéssültet készíteni! Kövesse lépésről lépésre a receptet.
Hozzávalók
· kb. 2 kg csontos sertéskaraj
· olívaolaj
· só, bors
· 1 citrom
Elkészítés
Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: kb. 80-110 perc, és 30 perc pihentetés
1. Kenje be a sertéshúst olívaolajjal, ízesítse sóval, borssal, citromhéjjal.
2. A sütő kezelőfelületén állítsa be a Hús és hal - Hús –Sertéshús- Sült- Maghőmérő –Közepesen átsütve programot, és szúrjon egy maghőmérőt a hús közepébe.
3. Vagy szúrja a sütőhöz tartozó maghőmérőt a húsba, a másik végét pedig dugja be a keretben található csatlakozóba. A tepsit tegye a sütőbe, és állítsa be a maghőmérőt 68-86 °C közötti hőmérsékletre attól függően, hogy mennyire akarja átsütni és megpirítani a húst.
Séf tipp: Ha maghőmérőt használ, bármilyen méretű és vastagságú húst süthet. A sütő a megadott maghőmérséklet alapján fogja tökéletesre sütni a húst