Szuvidolt szték
Szuvidolt szték
Nyűgözze le családját egy tökéletes sztékkel. Egy ilyen étellel megmutathatja konyhaművészete legjavát. Kövesse a szuvidolt szték receptjét lépésről lépésre, így többet nem kell amiatt aggódnia, hogy mennyi ideig kell sütni a húst.
Hozzávalók
· bélszín szeletek
· 1 szál rozmaring
· 1-2 gerezd fokhagyma
· só
· olívaolaj
· 25 g vaj
Elkészítés
Előkészítés: 5 perc
Főzési idő: 1 óra
1. A húst alaposan kenje be olívaolajjal, fűszerezze a szeletelt fokhagymával, rozmaringgal és sóval.
2. Tegye a húst egy vákuumtasakba és zárja le.
3. Tegye a lezárt vákuumtasakot a sütőbe. Szuvidolja egy órán át SousVide programon, 54 °C-on.
Megnézem a szuvid programos gőzsütőket
4. Vegye ki a vákuumtasakból a húst. Egy forró serpenyőben hevítse fel a vajat és főzze össze a vákuumtasakban lévő fűszeres olajjal. A forró vajas keverékben süssön kérget a húsra.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
Séf tipp: Az elkészült húst pihentesse egy szelet márvány sajton, így a meleg hústól olvadó sajt íze átjárja a húst. Ez az étel még különlegesebb lesz, ha Rib-eye sztékből készíti.