Szuvidolt szték

Szuvidolt szték 

Nyűgözze le családját egy tökéletes sztékkel. Egy ilyen étellel megmutathatja konyhaművészete legjavát. Kövesse a szuvidolt szték receptjét lépésről lépésre, így többet nem kell amiatt aggódnia, hogy mennyi ideig kell sütni a húst.

Hozzávalók

·         bélszín szeletek

·         1 szál rozmaring

·         1-2 gerezd fokhagyma

·        

·         olívaolaj

·         25 g vaj

Elkészítés

 

Előkészítés: 5 perc

Főzési idő: 1 óra

1. A húst alaposan kenje be olívaolajjal, fűszerezze a szeletelt fokhagymával, rozmaringgal és sóval.

2. Tegye a húst egy vákuumtasakba és zárja le.

3. Tegye a lezárt vákuumtasakot a sütőbe. Szuvidolja egy órán át SousVide programon, 54 °C-on.

4. Vegye ki a vákuumtasakból a húst. Egy forró serpenyőben hevítse fel a vajat és főzze össze a vákuumtasakban lévő fűszeres olajjal. A forró vajas keverékben süssön kérget a húsra.

Séf tipp: Az elkészült húst pihentesse egy szelet márvány sajton, így a meleg hústól olvadó sajt íze átjárja a húst. Ez az étel még különlegesebb lesz, ha Rib-eye sztékből készíti.

  • PÁROLT TAVASZI TEKERCSEK

    Ezeket az egészséges, finom és laktató tekercseket kínálhatja előételnek és vendégváró falatnak is.

  • Vasárnapi sült

    Legyen a vasárnap a legfinomabb nap a héten. Ez egy igazi családi ünnepi étel.

  • Cézársaláta maradékokból

    A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.