x

Segítünk a nagyobb gondoskodásban

A ruha nem csupán csinos szövetszálak összessége. A ruha az emlékek őrzője. Az Ön történeteinek mesélője. Átlagosan a ruháink 80%-át nem viseljük. Ha a nagyobb gondoskodást választjuk, segíthetünk megváltoztatni a divat kidobáson alapuló kultúráját, és új fejezettel bővíthetjük szeretett ruháinkkal közös történeteink gyűjteményét.

MIÉRT KELL ÁPOLNI?

Ruhái pillanatkép formájában élete eseményeire emlékeztetik. Ha azonban elveszítik szép küllemüket és puha tapintásukat, a gardróbja hátuljában kötnek ki. Ez többé nem történhet meg. A nagyobb gondoskodásnak többféle módja létezik, és még több érv szól mellette, az emlékek megőrzésétől kezdve a környezetvédelemig.

Lila inget viselő nő

Őrizze meg az emlékeket

Némelyik kedvenc ruhája második bőrként viselkedik. Társai voltak élete kellemes eseményeiben, és a másokkal megosztott élményekre emlékeztetik. Ruhái helyes ápolásával tovább megőrizheti a hozzájuk kötődő emlékeket. Így újra és újra felveheti kedvenc, legdédelgetettebb ruhadarabjait. És ugyanazokat a kedvelt szálakat használhatja izgalmas új történetek kitalálására.

Lila selyemblúz ékszerekkel díszítve
Egy puha és jó illatú vörös selyem

Kényeztesse érzékeit

Annak eldöntése, mit vegyünk fel, nemcsak a ruhák küllemén múlik. Tanulmányok szerint a tapintástól a szaglásig minden érzékszervünk részt vesz benne. Azon múlik, mit érez, amikor megfogja őket, és azon a frissen mosott illaton. Továbbra is vegye fel azokat a ruhákat, amelyek minden érzékszervének örömet okoznak. A korszerű mosó-szárítógépekkel, amelyekben egy ciklusban moshatja és száríthatja ruhaneműit, fokozhatja a frissesség érzését.

Csomagolódobozok

Változtasson szokásain

A ruházkodás környezetre gyakorolt hatása óriási. De ezt mi is befolyásolhatjuk, ha elsajátítjuk a ruhák helyes ápolását. Ha a megfelelő technológiát alkalmazza, szívesebben veszi fel ruhásszekrénye darabjait, mint a boltok polcain heverőket. Legjobb szárítógépünk még a kényes selyem és gyapjú ruhaneműit is megszárítja, és hosszabb életet ajándékoz legkényesebb textilanyagainak. Érje el, hogy ruhái 9 hónappal tovább tartsanak, és csökkentse 20%-kal saját szén-dioxid-kibocsátását, 30%-kal a vízfogyasztását.

Egy frissen mosott, ezüst selyemblúzt viselő nő
AbsoluteCare® rendszer

Most már tudja, hogyan ápolhatja korábban száraztisztítást igénylő ruháit otthon

Az AEG 8000-es sorozatú szárítógépe

A SELYEM BLÚZOK VÉDELMEZŐJE

Fedezze fel a legkényesebb ruhái fektetve szárításához hasonlóan kíméletes ápolást. Szárítsa bátran, magabiztosan kedvenc selyemblúzait, hiszen nem kell aggódnia, hogy megőrzik-e minőségüket, formájukat vagy tapintásukat, mivel kevesebb gyűrődésre számíthat, mint a természetes szárítás során. 8000-es sorozatú, AbsoluteCare® rendszerrel rendelkező szárítógépeinkkel minden lehetséges.

Kék pamut anyag, tetején 30 fokos mosási ikonnal

Gazdaságosság

A korszerű mosógépek alacsony hőmérsékleten is kiváló eredményt érnek el. Így pénzt takaríthat meg, óvja a környezetet, és meghosszabbítja ruhaneműi élettartamát. Egy korszerű mosógép akár 80%-kal több energiát is megtakaríthat, mint egy 5 évvel korábbi modell. Ezért fektessen be a jelen technológiájába, és a 30 fokos mosással takarítson meg pénzt.

Egy frissen mosott, piros blúzt viselő nő
ÖKOMix TECHNOLÓGIA

A mosó- és öblítőszer egyedülálló előkeverése a vízzel – minden egyes szövetszálig elhat

Az AEG 8000-es sorozatszámú mosógépe

A KÉNYES INGEK VÉDELMEZŐJE

A finom ruhadaraboknak gyengéd bánásmódra van szükségük ahhoz, hogy megőrizhessék időtlen eleganciájukat a hosszú évek során. A korszerű 8000-es sorozatszámú mosógépeinkben alkalmazott ÖKOMix technológia még alacsony hőmérsékleten is alaposabb tisztításban részesíti ruháit. Ezzel a szakértő védelemmel nemcsak meghosszabbítja élettartamukat, hanem meg is újítja őket minden alkalommal.

A RUHAÁPOLÁS ÉLETCIKLUSA

Ruhái jó állapotának megőrzésében a kis változtatások nagy különbségeket okozhatnak. Manapság túl hamar elhasználjuk a ruháinkat. Ha nagyszüleinkez hasonlóan hosszú ideig szeretnénk megőrizni őket, nem kell feltétlenül elavult tisztítási módokhoz folyamodnunk. A jól átgondolt vásárlás, a mosási trükkök és az új technológia évekkel meghosszabbítja élettartamukat.

A kávéfőzés a boltban kezdődik

Kék pamutanyag

Vegye észre a jó minőséget

A kiváló szabás és a szakértelem a ruhái számára hosszabb élettartamot jelent. A minőség többe kerül ugyan, de így biztosan megkapja, amiért fizet. Óvja a tartós, természetes szálakat, amilyen a pamut és a gyapjú. Győződjön meg róla, hogy az öltések és hajtások mentesek a ráncoktól és egyéb egyenetlenségektől. Ellenőrizze, elég szorosan tartja-e a gombokat a cérna. Ezzel a minőséggel ruhái kiállják az idő próbáját. Ha laza öltést talál, hagyja inkább az állványon.

Egy dézsa ártalmas vegyi anyagokat tartalmazó víz

FOLYTASSA ORGANIKUSAN

Abban a pillanatban, amikor belép a boltba, csökkentheti a ruhái által a környezetre gyakorolt hatást. Átlagosan 1 kg textil előállításához 1 kg vegyi anyag szükséges. Keresse inkább az organikus textíliákat és a felújítható vagy újra feldolgozható anyagokat. Ha kíváncsi a részletekre, tekintse meg The Next Black című filmünket, amely a textilipar fenntarthatóságát mutatja be.

Ahogyan ruháinkkal megvásárlásuk után bánunk, nagy hatással van élettartamukra és bolygónk jövőjére. A nagyobb gondoskodásnak többféle módja létezik, amelyek kíméletesen bánnak velük, és óvják a környezetet.

Kevesebb mosás, több gondoskodás

Kevés olyan ruha létezik, amelyet minden viselés után ki kell mosni. A túlzásba vitt mosás káros a környezetre, és ruhái tökéletes küllemének megtartására. Várjon, amíg tele lesz a mosógép. Ha megtölti a mosógépet, kevesebbszer kell elindítania, így OptiSense technológiánkkal energiát és vizet takaríthat meg, mivel az mind az időt, mind az energia felhasználást a töltet méretéhez igazítja. Így nincs túlmosás, gépeinktől a leghatékonyabb mosásra számíthat.

Frissen mosott fekete és piros textilanyag
SOFTWATER TECHNOLÓGIA

Érje el a 60 fokos mosás alapos tisztaságát mindössze 30 fokon.

Az AEG 9000-es sorozatú mosógépe

SZÍNTARTÓ MOSÁS, MINDEN ALKALOMMAL

Őrizze meg hosszabb ideig a puha tapintást és azokat a vibráló színeket. Az AEG csúcstechnológiás 9000-es mosógép sorozatának SoftWater technológiája eltávolítja azokat a szennyeződéseket a vízből, amelyek ártalmasak lehetnek a textilanyagokra. Mindezt még mielőtt a víz a dobba áramlana, így a mosószer még alacsony hőmérsékleten is maximálisan kifejtheti hatását. Végre nem kell kompromisszumot kötni a teljesítmény és a gondoskodás között.

Egyszerűen megbirkózik a legnehezebb mosási feladatokkal is

 • Vörös selyem faszén háttér előtt
  Kényes holmik mosására szolgáló mosószer

  Használjon speciális mosószert, amely nem tartalmaz fehérjealapú enzimeket. Ezek károsíthatják a gyapjút és a selymet.

 • Egy piros ruha kézi mosása
  Gyorsan vegye kezelésbe a foltokat

  A foltokat amint lehetséges, áztassa be hideg vízbe, hogy megakadályozza a beivódásukat.

 • Ropogós, piros ing
  Őrizze meg az élénk színeket

  A színes ruhák mosására a fehérítőmentes mosószerek a legideálisabbak. Fehér ruhaneműi mosására használjon fehérítő tartalmú mosóport, hogy a fehérek igazán fehérek maradjanak.

PROSTEAM TECHNOLÓGIA

Akár 30%-kal kevesebb gyűrődés és gyors felfrissülés ruháinak.

Az AEG 7000-es sorozatú mosógép

A KÉNYES INGEK VÉDELMEZŐJE

Tartsa ruháit játszi könnyedséggel mindennap makulátlan állapotban. A 7000-es sorozatunk ProSteam technológiájának köszönhetően a mosási ciklust gőz opcióval, vagy külön száraztisztítás programmal egészítheti ki, így kevesebb időt kell vasalásra fordítania. A rövid, gyengéd gőzprogrammal biztonságosan eltávolíthatja a szagokat, és csökkentheti a gyűrődéseket a száraz ruhákon.

Selyem-, gyapjú- és sportruházatot viselő modellek

SZEMÉLYRE SZABOTT SZÁRÍTÁS

A szárítógépek fejlesztésére irányuló újítások lehetővé teszik a lehetetlent. Kizárólag a 8000-es sorozat AbsoluteCare® rendszere nyújt ruhái számára testre szabott védelmet. A pontosan vezérelt dobmozgásoknak és hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően a ruhaneműk szárítása kíméletes, így megőrzik küllemüket és puhaságukat. A textilszálak védelmezője, a gyapjú- és selyemruháktól a sportfelszerelésig.

Csökkentés, újrafelhasználás, újrafeldolgozás

A kidobott textilanyagok 95%-át valaki még viselhetné, vagy újra feldolgozható lenne. Ruhaneműi életciklusának utolsó állomása nem kell, hogy a végső legyen. Ha még jó állapotban vannak, adományozza őket jótékony célra. Hasznosítsa újra, hogy új élettel ajándékozza meg. Vagy egy újrafeldolgozó üzemben adja vissza a természetnek. Az újrafeldolgozás csökkenti a hulladék mennyiségét, valamint energiát és vizet takarít meg. A környezet védelme soha nem megy ki a divatból.

A RUHACÍMKÉK JELENTETTE KIHÍVÁS

A technológia fejlődésével mosási szokásaink is változnak. Mi mégis idejétmúlt módon mosunk és szárítunk. Ez károsítja ruháinkat és a környezetet. Számos kezelési ruhacímke is kihívást jelent, mert információi ma már nem érvényesek. Íme, hogyan mossuk és szárítsuk ruháinkat a legnagyobb gondoskodással.

RUHÁI MEGÓVÁSA AZ IDEJÉTMÚLT TANÁCSOKTÓL

Egy dézsa vízben áztatott ruhák

a 30 az új 40

A ruhacímkéken szereplő hőmérséklet nem az ajánlott, hanem a maximális érték. A legtöbb mosás alacsonyabb hőmérsékleten is elvégezhető. Így védheti ruhái színeit és a textilszálait, és kevesebbet költ a villanyszámlára. ÖKOMix mosógépeink már 30 fokon is kivételes gondoskodást nyújtanak. Szabadalmaztatott előkeverési technológiánk sokkal gyorsabban oldja fel a mosószert, így az alacsonyabb hőmérsékleten aktiválódik.

Egy frissen mosott, fekete ruhát viselő nő

A „KIS FEKETE RUHA” ŐRE

Őrizze meg ruhái színét, alakját és nagyszerű tapintását mosásról mosásra. Az AEG 9000-es mosógép sorozatának ioncserén alapuló szűrőrendszere világelső. Ez a SoftWater technológia eltávolítja a szennyeződéseket a vízből, mielőtt az a dobba belépne, így a mosószer a 60 fokos mosás alapos tisztaságát mindössze 30 fokon éri el. Óvja a környezetet, kíméletes a ruhákhoz.

A Woolmark jóváhagyásával

Készülékeink tanúsítványa azt jelzi, hogy a „csak kézi mosás” jelzésű gyapjúholmik is biztonságosan tisztíthatók velük

A Woolmark zöld címke

Felejtse el a kézi mosást

Felejtse el, amit korábban mondtak Önnek. A kényes ruhaneműk mosásának nem a kézi mosás a legkíméletesebb módja. Idő- és vízigényes, és jobban terheli a textilszálakat, mint gondolná. A gyapjú- és selyem ciklussal rendelkező korszerű mosógépek különleges dobmozgásukkal és az alacsony hőmérsékleten történő mosással kényes ruhaneműi számára ideális megoldást jelentenek.

Kerülje a száraztisztítást!

A vegyszeres tisztítás költséges, károsítja a környezetet és hosszú távú alkalmazása csökkenti ruhái élettartamát. De elkerülhető. A korszerű mosógépek kíméletesen bánnak a ruhaneműkkel, ezért sok „csak száraztisztítás” jelzésű ruháját megóvhatja a vegyszerektől. Az AEG Woolmark-tanúsítvánnyal rendelkező mosó-szárítói is ilyenek. Sokkal alacsonyabb hőmérsékleten, biztonságosan mossák ki és szárítják meg ruhaneműit, még a „csak kézi mosás” jelzéssel ellátott darabokat is.

ÖKOKombi Plus

Az első mosó-szárító gépek a piacon a Woolmark Blue Care tanúsítványával

A Woolmark kék címke

A hatékonyság és a teljesítmény tökéletes párosa

Takarítson meg helyet, időt és energiát az Ö̈KOKombi Plusszal! A legfejlettebb mosási és szárítási technológia kombinációjának köszönhetően még a kényes gyapjú ruhaneműit is moshatja és száríthatja benne. Ráadásul mindezt 40%-kal kevesebb energia és víz felhasználásával, mint a hasonló kategóriájú mosógépek esetében, így ruhái mindig a legjobb gondoskodást kapják.

Az adidas okosruha-laboratóriuma egy próbababával

Szeretne a jövőbe látni?

A The Next Black dokumentumfilmünk segítségével betekinthet a jövőbe. Belenéztünk a kristálygömbünkbe, hogy megértsük, milyen kihívásokkal kell majd szembenéznünk a mosás terén. Tervezőkkel és elismert divatdiktátorokkal – köztük az adidas és a Patagonia – együttműködve kerestük a választ. Fogadja el meghívásunkat, és ismerje meg az öltözködés és a ruhaápolás jövőjét.

Most már tudja, hogyan ápolhatja ruháit a lehető legjobban. Kedvencei megérdemlik a legjobb bánásmódot, mert ők nemcsak összedolgozott cérnaszálak. Történeteket mesélnek. Az Ön történetét. Ha korszerű mosó- és szárítógépben gondoskodik róluk, hozzájárul élettartamuk meghosszabbításához, és kiveszi a részét a környezetvédelemből.