
Sült csirke
Sült csirke
Ennek az egyszerű receptnek és a sütő maghőmérőjének köszönhetően, nem kell azon gondolkodnia, vajon mennyi ideig kell sütni a csirkét. Készítsen tökéletes sült csirkét, mutassa meg családjának, milyen a csirke AEG módra.
Hozzávalók
• 1,5- 2 kg egész csirke
• só, bors
• olívaolaj
• kakukkfű
• 1 citrom
• 1 fej hagyma

Elkészítés
Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: kb. 80-100 perc, 30 perc pihentetés
4 főre
1. Kenje be a csirkét olívaolajjal és ízesítse sóval, borssal, citromhéjjal.
2. Hámozza meg a hagymát, a citrommal együtt vágja négy egyenlő részre.
3. Töltse meg a csirkét néhány szál kakukkfűvel, a hagymával és a citrommal.
4. Állítsa be a sütő kezelőfelületén az alacsony pártartalomú gőzprogramot 175 °C-ra. Szúrja a maghőmérőt a csirkemell vastagabb részébe (figyeljen rá, hogy a maghőmérő hegye ne érjen csonthoz). A maghőmérőt állítsa 74°C-ra és süsse készre a csirkét.
Séf tipp: Sütés előtt vegye ki a kívánságcsontot, hogy a csirkemell könnyebben vágható legyen.