Sült csirke

Sült csirke

Ennek az egyszerű receptnek és a sütő maghőmérőjének köszönhetően, nem kell azon gondolkodnia, vajon mennyi ideig kell sütni a csirkét. Készítsen tökéletes sült csirkét, mutassa meg családjának, milyen a csirke AEG módra.

Hozzávalók

•  1,5- 2 kg egész csirke

•  só, bors

•  olívaolaj

•  kakukkfű

•  1 citrom

•  1 fej hagyma

Elkészítés

 

Előkészítési idő: 5 perc

Sütési idő: kb. 80-100 perc, 30 perc pihentetés

4 főre

1. Kenje be a csirkét olívaolajjal és ízesítse sóval, borssal, citromhéjjal.

2. Hámozza meg a hagymát, a citrommal együtt vágja négy egyenlő részre.

3. Töltse meg a csirkét néhány szál kakukkfűvel, a hagymával és a citrommal.

4. Állítsa be a sütő kezelőfelületén az alacsony pártartalomú gőzprogramot 175 °C-ra. Szúrja a maghőmérőt a csirkemell vastagabb részébe (figyeljen rá, hogy a maghőmérő hegye ne érjen csonthoz). A maghőmérőt állítsa 74°C-ra és süsse készre a csirkét.

Séf tipp: Sütés előtt vegye ki a kívánságcsontot, hogy a csirkemell könnyebben vágható legyen.

  • Cézársaláta maradékokból

    A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.

  • MOULES MARINIÈRES (Kagyló tengerész módra)

    Ha egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos ételt keres, akkor nem is választhatna jobbat ennél a francia klasszikusnál.

  • Hagymaleves csészében

    Tökéletesítsen egy igazi klasszikust: készítsen levest még gazdagabb, még teltebb ízvilággal.