
Csokoládés rolád
Csokoládés rolád
A gazdag csokoládés sütemény méltó lezárása bármilyen kifinomult menüsornak.
Hozzávalók
200 g csokoládé
6 tojás
1 csipet só
60 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
160 g cukor
250 g lágy vaj
100 g liszt
40 g kukoricadara
300 g fehér csokoládé
50 g vaj
3 evőkanál cseresznyepálinka
125 g tortabevonó

Elkészítés
1. Olvassza fel a csokoládét és válassza szét a tojásokat. A tojásfehérjét verje fel egy csipet sóval. Adja hozzá a porcukrot és addig keverje, amíg fényes lesz a hab.
2. Keverje össze a tojássárgáját vaníliás cukorral és a lágy vajjal. A lisztet és a kukoricadarát szitálja át, és adja a tojásos keverékhez. Ossza két részre a tésztát.
3. Az egyik feléhez adja hozzá az olvasztott csokoládét. A felvert tojásfehérjét, egyenlően elosztva, óvatosan keverje a tésztákba.
4. Egy tepsit béleljen ki sütőpapírral, és egyenletes oszlassa el rajta a világos színű tésztát. Süsse 8 percig Nedves hőlégkeverés programon, 160 °C -on, a 2-es polcszinten.
5. Öntse rá a sötét színű tésztát az enyhén megsült világos színű tésztára, és óvatosan simítsa rá. Süsse további 12-13 percig.
6. Ha megsült, azonnal vegye ki a tepsiből a tésztát és tegye egy tiszta konyharuhára. Finoman tekerje fel, és hagyja kihűlni.
7. Olvassza fel a fehér csokoládét a vajjal és keverje bele a cseresznyepálinkát. A kihűlt tésztát tekerje ki és kenje meg a krémmel, majd tekerje vissza. A felolvasztott tortabevonóval kenje be egyenletesen, és tegye hűvös helyre, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt díszítse friss cseresznyével és aprított dióval megszórt vaníliakrémmel.