Vegán burger
Vegán burger
Még a húsimádók is elismerik majd, hogy ez a hamburger ellenállhatatlanul finom.
Hozzávalók
Elkészítés
Pogácsa
1. Melegítse elő a sütőt 175 °C -ra.
2. Hámozza meg a fokhagymát, vágja nagyobb darabokra a vöröshagymát és a répát.
3. Tegye a fokhagymát, a hagymát, a répát, a tahinit és az olívaolajat egy aprítóba és készítsen homogén pürét.
4. Szűrje le a csicseriborsót és alaposan öblítse le. Adja hozzá a hagymás keverékhez és krémesítse tovább az aprítóban.
5. Tegye egy tálba a masszát és adja hozzá egy fél citrom levét. Fűszerezze ízlés szerint.
6. Tegyen a tepsibe sütőpapírt. Formázzon pogácsákat a masszából, és tegye őket a tepsibe.
7. Süsse a csicseriborsó pogácsákat 20 percig.
8. Kenje meg egy kevés olajjal a pogácsákat és néhány percig grillezze őket, így extra füstős ízt kapnak.
Tejszínes kesudiós- mustáros öntet
1. Szűrje le majd öblítse le a kesudiót. Tegye az aprítógépbe és adja hozzá a vizet, a fehérbor-ecetet és a sót. Készítsen enyhén darabos masszát.
2. Folyamatos keverés mellet adja hozzá az olívaolajat.
3. Ízesítse sóval és mustárral.
Tálalás
Vágja félbe a bucikat, és pirítsa meg a vágott felületüket. A buci alsó részére tegye rá a salátaleveleket, a savanyúságot és a zöldségpogácsát. Az öntetből tegyen a pogácsa tetejére és tegye rá a buci tetejét. Kínáljon a burger mellé köretet és öntsön rá extra öntetet.