Japánban már évek óta nagyon népszerű, de mára szerte a világon az lett. Finom és egyszerű, egyike az öt alapíznek. Az umami számos ételben megtalálható, többek közt a paradicsomban, a misoban, a húsban és a gombában is.

Ön is egyszerűen készíthet egy üveg umamit, vargánya vagy shiitake gomba aszalással. A gombákat AEG sütőjében is aszalhatja, ha berakja egy éjszakára alacsony hőfokra. A sütő precízen tartja a beállított hőfokot. Másnap őrölje porrá a gombát – fűszerezze vele a különféle ételeket.

STEAMPRO SÜTŐ

Bemutatjuk Önnek új séf helyettesét! Nélkülözhetetlen segédje lesz a legszaftosabb báránysült és a legfinomabb lazacfilé elkészítésében. A maghőmérő segítségével megmondhatja sütőjének, mennyire akarja átsütni az ételt – pont ugyanazokkal a szavakkal, amelyeket az étteremben is használna – véresen, közepesen, vagy jól átsütve.

Mostantól biztos lehet benne, hogy gőzsütője érteni fogja szavaiból, mennyire akarja megsütni az ételt. Anélkül, hogy kinyitná a sütő ajtaját, a készülék mindent tökéletesen elkészít – az omlós hússzeletektől a csokoládé szufléig. Végre egy sütő, amely beszél az Ön nyelvén!

Bővebben a gőzsütőkről

UMAMI POR

Hozzávalók

300g shiitake gomba

Elkészítés

- Vágja vékony szeletekre a shiitake gombát.

- A gombaszeleteket rendezze el két tepsin.

- Tegye a tepsiket a gőzsütőbe, és aszalja a gombát egy éjszakán át 45°C-on.

- A megszáradt gombaszeleteket aprítsa porrá egy turmixgépben.

STEAMPRO SÜTŐ

Minden étkezés legyen élmény – ezt tartottuk szem előtt, amikor megterveztük a SteamPro sütőt, melyben háromféle módon is süthet: használhatja a hagyományos, forró levegős programokat, választhatja a párolást (100% gőz), illetve kombinálhatja is a kettőt (25%-90% gőz). Kombinált üzemmódban a sütő automatikusan kiszámolja és beállítja a hő és a gőz megfelelő arányát. Így az étel kívül egyenletesen aranybarna és ropogós lesz, míg belül puha és omlós marad.

Akár húst, kenyeret, vagy finom süteményt süt, akár a világ leghíresebb éttermeiben is használt SousVide programot használja egy fogás elkészítéséhez, biztos lehet abban, hogy az eredmény minden várakozását felülmúlja!