Gnocchi citromos-zsályás szósszal

Gnocchi citromos-zsályás szósszal

 

Úgy gondolja, hogy a gnocchi készítést jobb a séfekre bízni? Gondolja át újra! Ennek az egyszerű receptnek a birtokában nem is fogja érteni, miért nem készített korábban gnocchit. A citromos-zsályás szósz tökéletes kiegészítője ennek a klasszikus olasz tésztának. 

 

Hozzávalók

A gnocchihoz

•  500 g burgonya

•  160 g liszt

•  1 tojássárgája

•  1½ teáskanál só

•  1 csipet reszelt szerecsendió

•  kukoricaliszt

 

A szószhoz

•  ½ csokor zsálya

•  1 citrom

•  80 g hagyma, apróra vágva

•  40 g vaj

•  só, bors

•  50 ml fehérbor

•  250 ml tejszín

Elkészítés

 

1. Tisztítsa meg és főzze puhára a burgonyát. Hagyja kihűlni, pucolja meg, majd krumplinyomóval törje össze.

2. Gyúrjon tésztát a burgonyából, lisztből és tojássárgájából. Ízesítse a tésztát sóval, borssal, szerecsendióval. Ossza el 5 részre a tésztát, és sodorjon mindegyikből ujjnyi vastag, henger formát. Finoman szórja meg liszttel, hogy tészta ne ragadjon össze.

3. Vágja a tészta hengereket 2 cm-es darabokra és tegye őket a tepsibe. A gnocchikat tegye a sütőbe a 2. polcszintre, és párolja Vital programon, 95 °C-on, 30 percig.

4. A szószhoz szedje le a zsályaleveleket a szárukról, 8 levél kivételével, majd vágja apróra a többit. A citrom héját reszelje le, levét pedig facsarja ki.

5. Pirítsa meg az apróra vágott hagymát a vajon, ízesítse sóval, borssal. Adja hozzá a fehér bort és hagyja forrni két percig. Adja hozzá a tejszínt és forralja vissza (redukálja) a mártást a kétharmadára. Végül keverje hozzá a zsályaleveleket, a citrom héját és levét.

6. Keverje össze a gnocchit a szósszal, és tálalja előmelegített tányéron. Díszítse zsályalevelekkel és ízlés szerint egy kis reszelt parmezánnal, sóval, borssal.

Séf tipp: Ha szereti a sós ízeket és a ropogós textúrákat szórja meg pirított bacon-nel.

  • Csodás csendes-óceáni cézár saláta

    Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.

  • Vasárnapi sült

    Legyen a vasárnap a legfinomabb nap a héten. Ez egy igazi családi ünnepi étel.

  • Vegán burger

    Még a húsimádók is elismerik majd, hogy ez a hamburger ellenállhatatlanul finom.