Cézársaláta szárított hússal

Cézársaláta szárított hússal

Ludwig Maurer, a híres Wagyu marha tenyésztő és hússéf bemutatja, hogyan gondol erre a klasszikusra. Szárított sztékből készíti.

Hozzávalók

A salátához

• 2 szelet Wagyu Ribeye szték, 200 g

• 4 fej cikória

• 2 római saláta szíve (csak a sárga levelek)

• 25 g parmezán (szeletelve)

• 50 g ropogós osztrák kenyér

 

A francia öntethez

• 25 g parmezán

•10 g kapor

• 5 g bajor mustár

• ½ citrom leve es reszelt héja

• 150 ml olívaolaj

• 1 tojássárgája

• ½ gerezd fokhagyma

• feketebors, cukor, só

Elkészítés

 

4 főre

A szték

1. Vegye ki a húst a hűtőből egy órával sütés előtt. Ízesítse sóval es cukorral, majd pihentesse 10 percig. Tegye a húst a serpenyőbe, es süssön ropogós kerget mindkét oldalara.

2. Tegye a sztékeket a sütőbe egy rácson a középső polcszintre, es pihentesse 10 percig 60 °C-on.

3. Vágja négy részre a cikóriát, es süsse ugyanabban a zsiradékban, mint a húst.

 

Francia öntet

4. Vágja fel a kaprot, es keverje össze a reszelt parmezánnal, a tojássárgájával, a citromlével es a reszelt citromhéjjal. Keverje bele az olívaolajat, es ízesítse feketeborssal, sóval, cukorral es fokhagymával.

Ludwig Maurer

Ludwig Maurer német szakács és Wagyu tehén tenyésztő. Ő volt az első, aki Németországban Wagyu teheneket tenyésztett. Johnny Cash és Bob Marley számait játszotta nekik. Az íz technológia területén megosztja szakértelmét a hús tárolásáról, és elmagyarázza, hogy a tárolás és a különböző hőmérsékletek hogyan befolyásolják a hús ízét.

  • Csodás csendes-óceáni cézár saláta

    Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.

  • Cézársaláta maradékokból

    A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.

  • Saláta valódi ízekkel

    Mark Schatzker cézársalátája készítésekor az alapanyagok természetes, gazdag ízére helyezi a hangsúlyt – a dresszing szerepe másodlagos.