Cézársaláta szárított hússal
Cézársaláta szárított hússal
Ludwig Maurer, a híres Wagyu marha tenyésztő és hússéf bemutatja, hogyan gondol erre a klasszikusra. Szárított sztékből készíti.
Hozzávalók
A salátához
• 2 szelet Wagyu Ribeye szték, 200 g
• 4 fej cikória
• 2 római saláta szíve (csak a sárga levelek)
• 25 g parmezán (szeletelve)
• 50 g ropogós osztrák kenyér
A francia öntethez
• 25 g parmezán
•10 g kapor
• 5 g bajor mustár
• ½ citrom leve es reszelt héja
• 150 ml olívaolaj
• 1 tojássárgája
• ½ gerezd fokhagyma
• feketebors, cukor, só

Elkészítés
4 főre
A szték
1. Vegye ki a húst a hűtőből egy órával sütés előtt. Ízesítse sóval es cukorral, majd pihentesse 10 percig. Tegye a húst a serpenyőbe, es süssön ropogós kerget mindkét oldalara.
2. Tegye a sztékeket a sütőbe egy rácson a középső polcszintre, es pihentesse 10 percig 60 °C-on.
3. Vágja négy részre a cikóriát, es süsse ugyanabban a zsiradékban, mint a húst.
Francia öntet
4. Vágja fel a kaprot, es keverje össze a reszelt parmezánnal, a tojássárgájával, a citromlével es a reszelt citromhéjjal. Keverje bele az olívaolajat, es ízesítse feketeborssal, sóval, cukorral es fokhagymával.

Ludwig Maurer
Ludwig Maurer német szakács és Wagyu tehén tenyésztő. Ő volt az első, aki Németországban Wagyu teheneket tenyésztett. Johnny Cash és Bob Marley számait játszotta nekik. Az íz technológia területén megosztja szakértelmét a hús tárolásáról, és elmagyarázza, hogy a tárolás és a különböző hőmérsékletek hogyan befolyásolják a hús ízét.
-
Csodás csendes-óceáni cézár saláta
Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.
-
Cézársaláta maradékokból
A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.
-
Saláta valódi ízekkel
Mark Schatzker cézársalátája készítésekor az alapanyagok természetes, gazdag ízére helyezi a hangsúlyt – a dresszing szerepe másodlagos.