Csodás csendes-óceáni cézár saláta

Csodás csendes-óceáni cézár saláta

Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.

Hozzávalók

Kruton

•  ½ csésze achiote olaj

•  1 vekni fagyasztott kukoricakenyér

•  2 evőkanál frissen vágott korianderlevél

•  tengeri só

 

Dresszing

•  ½ csésze reszelt paipa (vagy grana padano) sajt

•  2 evőkanál fokhagymapor

•  2 evőkanál útifűecet (vagy almaborecet)

•  1 evőkanál dijoni mustár

•  30 g füstölt szójaszósz

•  1 tojássárgája

•  4 evőkanál citromlé

•  4 evőkanál narancslé

•  ½ csésze olívaolaj

 

Saláta

•  3 fej római saláta szíve

•  18 vékony szelet paipa sajt

•  tengeri só

Elkészítés

 

6 főre

Kruton

1. Vágja a kenyeret nagyon vékony szeletekre.

2. Melegítse fel az olajat (legyen forró, de ne füstöljön). Tegye bele a kenyérdarabokat, pirítsa meg mindkét oldalukat. Szórjon bele sót és koriandert. Vegye le a tűzről, és tegye papirtörlőre, míg lecsepeg.

Dresszing

3. Dolgozza össze jól a sajtot, a fokhagymaport, az ecetet, a mustárt, a szójaszószt és a tojássárgáját egy habverővel, míg sima, rusztikus masszává áll össze. Adja hozzá a citrom- és a narancslevet, majd keverje tovább, hogy egyenletes legyen a massza. Adjon hozzá annyi olajat, hogy selymes emulziót kapjon. Fűszerezze ízlés szerint.

 

Tálalás

Rendezze el egy tálon a salátaleveleket. Csöpögtesse rá a dresszinget, tegyen minden levélre krutont, és díszítse reszelt paipa sajttal.

Catalina Vélez

A világ egyik legbefolyásosabb latin-amerikai szakácsa. Párizsban és Atlantában tanult, de úgy döntött visszatér Kolumbiába, hogy több időt töltsön a helyi főzési hagyományok felfedezésével és a régi ismeretek megszerzésével. Miután elmélyült a hagyományos kolumbiai ételkultúrában, felfedezte, hogy a gőz a fő hozzávaló az ételek elkészítésében. Egy rendkívül népszerű Kiva nevű étterm tulajdonosa Kaliban.

  • Cézársaláta maradékokból

    A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.

  • Cézársaláta szárított hússal

    Ludwig Maurer, a híres Wagyu marha tenyésztő és hússéf bemutatja, hogyan gondol erre a klasszikusra. Szárított sztékből készíti.

  • Saláta valódi ízekkel

    Mark Schatzker cézársalátája készítésekor az alapanyagok természetes, gazdag ízére helyezi a hangsúlyt – a dresszing szerepe másodlagos.