Csodás csendes-óceáni cézár saláta
Csodás csendes-óceáni cézár saláta
Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.
Hozzávalók
Kruton
• ½ csésze achiote olaj
• 1 vekni fagyasztott kukoricakenyér
• 2 evőkanál frissen vágott korianderlevél
• tengeri só
Dresszing
• ½ csésze reszelt paipa (vagy grana padano) sajt
• 2 evőkanál fokhagymapor
• 2 evőkanál útifűecet (vagy almaborecet)
• 1 evőkanál dijoni mustár
• 30 g füstölt szójaszósz
• 1 tojássárgája
• 4 evőkanál citromlé
• 4 evőkanál narancslé
• ½ csésze olívaolaj
Saláta
• 3 fej római saláta szíve
• 18 vékony szelet paipa sajt
• tengeri só

Elkészítés
6 főre
Kruton
1. Vágja a kenyeret nagyon vékony szeletekre.
2. Melegítse fel az olajat (legyen forró, de ne füstöljön). Tegye bele a kenyérdarabokat, pirítsa meg mindkét oldalukat. Szórjon bele sót és koriandert. Vegye le a tűzről, és tegye papirtörlőre, míg lecsepeg.
Dresszing
3. Dolgozza össze jól a sajtot, a fokhagymaport, az ecetet, a mustárt, a szójaszószt és a tojássárgáját egy habverővel, míg sima, rusztikus masszává áll össze. Adja hozzá a citrom- és a narancslevet, majd keverje tovább, hogy egyenletes legyen a massza. Adjon hozzá annyi olajat, hogy selymes emulziót kapjon. Fűszerezze ízlés szerint.
Tálalás
Rendezze el egy tálon a salátaleveleket. Csöpögtesse rá a dresszinget, tegyen minden levélre krutont, és díszítse reszelt paipa sajttal.


Catalina Vélez
A világ egyik legbefolyásosabb latin-amerikai szakácsa. Párizsban és Atlantában tanult, de úgy döntött visszatér Kolumbiába, hogy több időt töltsön a helyi főzési hagyományok felfedezésével és a régi ismeretek megszerzésével. Miután elmélyült a hagyományos kolumbiai ételkultúrában, felfedezte, hogy a gőz a fő hozzávaló az ételek elkészítésében. Egy rendkívül népszerű Kiva nevű étterm tulajdonosa Kaliban.
-
Cézársaláta maradékokból
A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.
-
Cézársaláta szárított hússal
Ludwig Maurer, a híres Wagyu marha tenyésztő és hússéf bemutatja, hogyan gondol erre a klasszikusra. Szárított sztékből készíti.
-
Saláta valódi ízekkel
Mark Schatzker cézársalátája készítésekor az alapanyagok természetes, gazdag ízére helyezi a hangsúlyt – a dresszing szerepe másodlagos.