Csirkés kolbászos paella

Csirkés kolbászos paella 

A klasszikus spanyol rizses egytálétel tökéletes választás családi ebédhez. Az egyszerűen elkészíthető csirkés chorizo-s paella mediterrán hangulatot teremt otthonában. Kövesse a receptet és készítse el saját spanyol paella-ját.

Hozzávalók

·         2 szál újhagyma

·         ½ csokor metélőhagyma

·         1 citrom

·         1 piros paprika

·         1 fej hagyma

·         200 g zöldborsó

·         80 g chorizo (fűszeres spanyol kolbász)

·         4 db csirke alsócomb (csonttal)

·         só, bors

·         400 g friss garnélarák (héj nélkül)

·         400 g friss kagyló

·         500 g rizs

·         900 ml csirke alaplé

·         2 csipet sáfrány

·         25 ml fehér bor

Elkészítés

 

Előkészítés: 15 perc

Főzési idő: kb. 1 óra

4 főre

1. Vágja apróra az újhagymát, a metélőhagymát, és a vöröshagymát. Vágja négybe a citromot. A pirospaprikát tisztítsa meg, távolítsa el a magokat és vágja apróra. A chorizot (kolbászt) szeletelje 1 cm vastag darabokra. A csirkecombot és a garnélát sózza, borsozza.

2. A chorizot és a csirkecombot pirítsa meg egy serpenyőben. A csirkecombokat tegye félre.

3. Tegye a rizst, a vöröshagymát, az újhagymát, a pirospaprikát és a fehér bort a chorizo mellé a serpenyőbe, fűszerezze sóval és sáfránnyal, majd keverje alaposan össze. Főzze össze, majd tegye bele a csirkecombokat.

4. Tegye az edényt a sütőbe és párolja a paellát a 2. polcszinten, Vital programon, 99 °C -on 20 percig.

5. Tegye a paellára a garnélákat, a kagylót és a borsót. Párolja tovább Vital programon a 2. polcszinten 99 °C -on további 30 percig.

6. Találja a serpenyőben, szórja meg metélőhagymával és díszítse a negyedelt citrommal.

Séf tipp: Mindig használja fel a chorizoból kisült zsírt, mert nagyon ízletessé teszi az ételt. Csirkecomb helyett nyugodtan készítheti csirkemellből is.

  • Csodás csendes-óceáni cézár saláta

    Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.

  • Vasárnapi sült

    Legyen a vasárnap a legfinomabb nap a héten. Ez egy igazi családi ünnepi étel.

  • Vegán burger

    Még a húsimádók is elismerik majd, hogy ez a hamburger ellenállhatatlanul finom.