Csirkés kolbászos paella
Csirkés kolbászos paella
A klasszikus spanyol rizses egytálétel tökéletes választás családi ebédhez. Az egyszerűen elkészíthető csirkés chorizo-s paella mediterrán hangulatot teremt otthonában. Kövesse a receptet és készítse el saját spanyol paella-ját.
Hozzávalók
· 2 szál újhagyma
· ½ csokor metélőhagyma
· 1 citrom
· 1 piros paprika
· 1 fej hagyma
· 200 g zöldborsó
· 80 g chorizo (fűszeres spanyol kolbász)
· 4 db csirke alsócomb (csonttal)
· só, bors
· 400 g friss garnélarák (héj nélkül)
· 400 g friss kagyló
· 500 g rizs
· 900 ml csirke alaplé
· 2 csipet sáfrány
· 25 ml fehér bor

Elkészítés
Előkészítés: 15 perc
Főzési idő: kb. 1 óra
4 főre
1. Vágja apróra az újhagymát, a metélőhagymát, és a vöröshagymát. Vágja négybe a citromot. A pirospaprikát tisztítsa meg, távolítsa el a magokat és vágja apróra. A chorizot (kolbászt) szeletelje 1 cm vastag darabokra. A csirkecombot és a garnélát sózza, borsozza.
2. A chorizot és a csirkecombot pirítsa meg egy serpenyőben. A csirkecombokat tegye félre.
3. Tegye a rizst, a vöröshagymát, az újhagymát, a pirospaprikát és a fehér bort a chorizo mellé a serpenyőbe, fűszerezze sóval és sáfránnyal, majd keverje alaposan össze. Főzze össze, majd tegye bele a csirkecombokat.
4. Tegye az edényt a sütőbe és párolja a paellát a 2. polcszinten, Vital programon, 99 °C -on 20 percig.
5. Tegye a paellára a garnélákat, a kagylót és a borsót. Párolja tovább Vital programon a 2. polcszinten 99 °C -on további 30 percig.
6. Találja a serpenyőben, szórja meg metélőhagymával és díszítse a negyedelt citrommal.
Séf tipp: Mindig használja fel a chorizoból kisült zsírt, mert nagyon ízletessé teszi az ételt. Csirkecomb helyett nyugodtan készítheti csirkemellből is.