Szezonális zöldséges kosárkák

Szezonális zöldséges kosárkák

A vegetáriánus falatok nagyon jó előételek egy több fogásos menüsornál. Ez a recept tökéletes ahhoz, hogy elkezdjen ismerkedni a vegetáriánus konyha alapjaival. Kezdheti ezekkel a telt, gazdag ízű zöldséges kosárkákkal.

Hozzávalók

·         1 csomag leveles tészta

·         6 teáskanál pesztó (körülbelül)

·         néhány érett koktélparadicsom

·         4 kis cukkini

·         8 db spárga (3 cm-es darabokra vágva; a fejét is tartsuk meg a kosárkák tetejére)

·         bazsalikom

·         100 g mozzarella

·         néhány csepp olívaolaj

Elkészítés

 

Előkészítés: 10 perc

Főzési idő: 20 perc

4-6 fő részére

1. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

2. Nyújtsa ki a tésztát és vágjon belőle egyforma méretű téglalapokat. Kb. 1 cm-el a szélétől késsel óvatosan vágja be a tésztát, és egy kanál segítségével kenje meg a téglalapokat pesztóval.

3. Egy tálban keverje össze a paradicsomot, a spárgát és a cukkinit.

4. Adja hozzá a bazsalikom leveleket és az olívaolajat. A zöldséges keverékből halmozzon egy keveset minden pesztós tésztalapra.

5. Morzsolja össze a mozzarellát és tegyen minden kosárka tetejére.

6. Süsse alacsony páratartalmú programon gőzsütőben 200 °C-on 20 percig. Ha SteamBake™ sütőben süti, öntsön 100 ml vizet a sütőtér aljában lévő medencébe, indítsa el a SteamBake programot és várjon 5 percet, mielőtt beteszi a kosárkákat.

Séf tipp: Ha elkészültek a kosárkák, locsolja meg őket néhány csepp balzsamecettel.

  • Cézársaláta maradékokból

    A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.

  • Vasárnapi sült

    Legyen a vasárnap a legfinomabb nap a héten. Ez egy igazi családi ünnepi étel.

  • Vegán burger

    Még a húsimádók is elismerik majd, hogy ez a hamburger ellenállhatatlanul finom.