Szezonális zöldséges kosárkák
Szezonális zöldséges kosárkák
A vegetáriánus falatok nagyon jó előételek egy több fogásos menüsornál. Ez a recept tökéletes ahhoz, hogy elkezdjen ismerkedni a vegetáriánus konyha alapjaival. Kezdheti ezekkel a telt, gazdag ízű zöldséges kosárkákkal.
Hozzávalók
· 1 csomag leveles tészta
· 6 teáskanál pesztó (körülbelül)
· néhány érett koktélparadicsom
· 4 kis cukkini
· 8 db spárga (3 cm-es darabokra vágva; a fejét is tartsuk meg a kosárkák tetejére)
· bazsalikom
· 100 g mozzarella
· néhány csepp olívaolaj

Elkészítés
Előkészítés: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
4-6 fő részére
1. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Nyújtsa ki a tésztát és vágjon belőle egyforma méretű téglalapokat. Kb. 1 cm-el a szélétől késsel óvatosan vágja be a tésztát, és egy kanál segítségével kenje meg a téglalapokat pesztóval.
3. Egy tálban keverje össze a paradicsomot, a spárgát és a cukkinit.
4. Adja hozzá a bazsalikom leveleket és az olívaolajat. A zöldséges keverékből halmozzon egy keveset minden pesztós tésztalapra.
5. Morzsolja össze a mozzarellát és tegyen minden kosárka tetejére.
6. Süsse alacsony páratartalmú programon gőzsütőben 200 °C-on 20 percig. Ha SteamBake™ sütőben süti, öntsön 100 ml vizet a sütőtér aljában lévő medencébe, indítsa el a SteamBake programot és várjon 5 percet, mielőtt beteszi a kosárkákat.
Séf tipp: Ha elkészültek a kosárkák, locsolja meg őket néhány csepp balzsamecettel.