Yorkshire puding

Yorkshire puding 

A yorkshire puding sokaknak az étkezés legjobb részét jelenti, főleg Angliában egy tartalmas húsos lakoma végén. Ezért fontos, hogy a yorkshire puding igazán nagyon finom legyen! Készítse el saját yorkshire pudingját az alábbi recept alapján.

Hozzávalók

·         50 ml zöldség olaj

 

·         ¼ teáskanál só

 

·         egy csipet bors

 

·         225 ml tej

 

·         100 g liszt

 

·         3 nagy tojás

Elkészítés

 

Előkészítési idő: 40 perc

Főzési idő: 20 perc

1. A muffin formákat kenje ki egy kevés olajjal.

2. Állítsa be a sütő kezelőfelületén az alacsony páratartalmú gőzprogramot 210 °C-ra. Tegye a muffin formát a sütőbe, hogy egy kicsit felmelegedjen.

3. Keverje össze a lisztet a tojásokkal, majd fokozatosan adja hozzá a tejet.

4. Ízesítse sóval és borssal. Hagyja a tésztát legalább 30 percig pihenni.

5. Minden formát félig töltsön meg a masszával.

6. Süsse kb. 20 percig.

Séf tipp: Soha ne nyissa ki a sütőt a sütés ideje alatt, mert a pudingok összeesnek. Ha elkészült szórja meg sült baconnel vagy valamilyen ropogós magkeverékkel.

  • Cézársaláta maradékokból

    A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.

  • Csodás csendes-óceáni cézár saláta

    Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.

  • Sonkába göngyölt spárga

    A prosciutto-ba göngyölt spárga tökéletes nassolnivalónak és előételnek is. Mindenki szeretni fogja. Spárgából sokféle egészséges és mutatós ételt készíthet, érdemes kihasználni a spárgaszezont.