Fésűkagyló édesköménnyel

Fésűkagyló édesköménnyel

Egy igazán különleges, ugyanakkor gyorsan elkészíthető fogás, intenzív aromás ízekkel.

 

Hozzávalók

        500 g fésűkagyló (héj és ikra nélkül)

        1 teáskanál édesköménymag

        1 evőkanál citromolaj vagy gyümölcsös olívaolaj

        1 kezeletlen citrom

        sóvirág

Elkészítés

 

4 főre

1. Az édesköménymagot őrölje finomra egy morzsában. A citromot mossa meg és reszelje le a héját.

2. Keverje össze az őrölt magokat az olajjal és a reszelt citrommal. A kagylóval együtt helyezze vákuumtasakba. Zárja le a tasakot és győződjön meg róla, hogy a fésűkagylók egyenletesen, egymás mellett vannak benne (nem csúsztak egymásra).

3. Helyezze a vákuumtasakot a sütő 3. polcszintjére, majd süsse 60 percig SousVide programon, 90 °C-on.

 

Tálalás

Kínálja a kész kagylót szeletelt citromkarikával és sóvirággal.

  • Gazpacho párolt tigrisrákkal

    Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.

  • PÁROLT TAVASZI TEKERCSEK

    Ezeket az egészséges, finom és laktató tekercseket kínálhatja előételnek és vendégváró falatnak is.

  • Hagymaleves csészében

    Tökéletesítsen egy igazi klasszikust: készítsen levest még gazdagabb, még teltebb ízvilággal.