Párolt tavaszi tekercsek
Párolt tavaszi tekercsek
Ezeket az egészséges, finom és laktató tekercseket kínálhatja előételnek és vendégváró falatnak is.
Hozzávalók
· 250 g csirkemell
· 1/2 sárgarépa
· 50 g bambuszrügy
· 1 mogyoróhagyma
· 50 g rizstészta
· 50 g babcsíra
· 1 evőkanál pörkölt szezámolaj
· 1/2 teáskanál Dajong fűszer
· 2 teáskanál kukoricaliszt
· 2 evőkanál szójaszósz
· 2 teáskanál halszósz
· 2 teáskanál Sambal Oelek csilikrém
· 12 rizslap
· 2 felvert tojás

Elkészítés
6-12 főre
1. Vágja vékony csíkokra a csirkemellet, a sárgarépát, a bambuszrügyet és a mogyoróhagymát. A rizstésztát áztassa be, majd csepegtesse le. Távolítsa el a babcsíra magjait és gyökereit.
2. Egy serpenyőben hevítse fel a szezámolajat és pirítsa meg a csirkemellet. Adja hozzá a sárgarépát, a bambuszrügyet, a babcsírát, a rizstésztát, a mogyoróhagymát és a Dajongot, majd pirítsa néhány percig.
3. Keverje össze a kukoricalisztet, a szójaszószt, a halszószt és a Sambal Oelek csilikrémet, majd a keveréket öntse a serpenyőben lévő zöldséges csirkemellre és forralja össze. Ha elkészült tegye félre, és hagyja kihűlni. A rizslapokat áztassa be egy nagy tál vízbe, majd ha megpuhultak vegye ki és csepegtesse le őket.
4. Terítse ki a beáztatott rizslapokat és minden lapot töltsön meg két evőkanálnyi töltelékkel. A megtöltött rizslapok széleit kenje meg a felvert tojással és hajtsa be őket. Kenje meg olajjal a tepsit és helyezze rá a tekercseket.
5. Tegye a tepsit sütőbe a 2. polcszintre és süsse a tekercseket 20 percig Vital programon 99°C-on.
Tálalás
Helyezze a tavaszi tekercseket előmelegített tányérokra, díszítse thai bazsalikommal és pirított szezámaggal. Kínálja szójaszósszal és édes chili paprikával.
-
Gazpacho párolt tigrisrákkal
Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.
-
Hagymaleves csészében
Tökéletesítsen egy igazi klasszikust: készítsen levest még gazdagabb, még teltebb ízvilággal.
-
MOULES MARINIÈRES (Kagyló tengerész módra)
Ha egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos ételt keres, akkor nem is választhatna jobbat ennél a francia klasszikusnál.