Párolt tavaszi tekercsek

Párolt tavaszi tekercsek

Ezeket az egészséges, finom és laktató tekercseket kínálhatja előételnek és vendégváró falatnak is.

Hozzávalók

·         250 g csirkemell

·         1/2 sárgarépa

·         50 g bambuszrügy

·         1 mogyoróhagyma

·         50 g rizstészta

·         50 g babcsíra

·         1 evőkanál pörkölt szezámolaj

·         1/2 teáskanál Dajong fűszer

·         2 teáskanál kukoricaliszt

·         2 evőkanál szójaszósz

·         2 teáskanál halszósz 

·         2 teáskanál Sambal Oelek csilikrém

·         12 rizslap 

·         2 felvert tojás 

Elkészítés

 

6-12 főre

1. Vágja vékony csíkokra a csirkemellet, a sárgarépát, a bambuszrügyet és a mogyoróhagymát. A rizstésztát áztassa be, majd csepegtesse le. Távolítsa el a babcsíra magjait és gyökereit.

2. Egy serpenyőben hevítse fel a szezámolajat és pirítsa meg a csirkemellet. Adja hozzá a sárgarépát, a bambuszrügyet, a babcsírát, a rizstésztát, a mogyoróhagymát és a Dajongot, majd pirítsa néhány percig.

3. Keverje össze a kukoricalisztet, a szójaszószt, a halszószt és a Sambal Oelek csilikrémet, majd a keveréket öntse a serpenyőben lévő zöldséges csirkemellre és forralja össze. Ha elkészült tegye félre, és hagyja kihűlni. A rizslapokat áztassa be egy nagy tál vízbe, majd ha megpuhultak vegye ki és csepegtesse le őket.

4. Terítse ki a beáztatott rizslapokat és minden lapot töltsön meg két evőkanálnyi töltelékkel. A megtöltött rizslapok széleit kenje meg a felvert tojással és hajtsa be őket. Kenje meg olajjal a tepsit és helyezze rá a tekercseket.

5. Tegye a tepsit sütőbe a 2. polcszintre és süsse a tekercseket 20 percig Vital programon 99°C-on.

 

Tálalás

Helyezze a tavaszi tekercseket előmelegített tányérokra, díszítse thai bazsalikommal és pirított szezámaggal. Kínálja szójaszósszal és édes chili paprikával.

  • Gazpacho párolt tigrisrákkal

    Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.

  • Hagymaleves csészében

    Tökéletesítsen egy igazi klasszikust: készítsen levest még gazdagabb, még teltebb ízvilággal.

  • MOULES MARINIÈRES (Kagyló tengerész módra)

    Ha egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos ételt keres, akkor nem is választhatna jobbat ennél a francia klasszikusnál.